Over Carnas on Tour


Carnas on Tour is opgericht door Sven Carnas op 24 augustus 2015. Sinds deze dag staan alle reisverhalen op een website en is het dus mooi overzichtelijk om dingen terug te kijken. Maar waar komt het idee vandaan om een reisblog te starten?

Een foto van het oudste verslag, december 2012.

De wintersportverslagen van 2012 tot en met 2015 stonden eerst op toen nog wintersporters.nl, wat tegenwoordig wintersport.nl is, en waren dus lastig bij elkaar te houden. De zomer van 2015 was de eerste waarin een reisverhaal geschreven zou worden, maar er was geen platform om dit te publiceren, naast Facebook. Arno Carnas, oprichter van uitgaanin078.nl en vader van Sven, kwam met het idee om alles op een website te zetten. Twee dagen later was Carnas on Tour online te vinden via carnasontour.nl. Inmiddels wordt .nl doorverwezen naar carnasontour.com.

Sinds 2 mei 2016 is er dit logo.

Sinds het begin was het een kwestie van alle verhalen van december 2012 tot augustus 2015 bij elkaar te schrapen, eventueel te hertypen en te publiceren op deze website. De website kreeg steeds meer vorm zoals deze nu is, maar er miste nog wat. Op 2 mei 2016 verscheen daar dan het logo die er nu nog steeds is. Zo kon er meer herkenning komen en was er ook gelijk een profielfoto en header voor op de website en de social media pagina’s. Ook kon het logo mooi gebruikt worden voor op shirts, truien, visitekaartjes en een vlag.

Het landschap wat erg belangrijk was voor de start van Carnas on Tour, februari 2018.

Inmiddels heeft Carnas on Tour meerdere dingen op de website gehad die nu weg zijn gehaald. Maar er zijn ook (ver)nieuw(d)e dingen voor teruggekomen. Zo is in januari 2019 de website een paar dagen afgesloten geweest, zodat alles goed nagekeken kon worden op niet up-to-date informatie, doodlopende links en andere (kleine) dingetjes die verbeterd of weggehaald konden worden. Zo is de homepage vernieuwd, zijn alle pagina’s in hetzelfde format gezet en is onder andere deze pagina herschreven met nieuwe informatie. Dit werd mede in gang gezet door een update van WordPress naar een verbeterde software, waardoor de blogs, verhalen en pagina’s op een mooiere manier geschreven en aangekleed konden worden.

Naast winter, ook aandacht voor de zon bij Carnas on Tour, augustus 2018.

Naast een website met meer inhoud, zijn er nu ook meerdere social media kanalen van Carnas on Tour. In augustus 2015 begon het met Facebook, maar inmiddels zijn daar Instagram, YouTube en sinds januari 2019 ook Flickr bijgekomen. Om meer platform te bieden aan alle verhalen, foto’s en video’s zijn op deze websites accounts aangemaakt. Om volledig up-to-date te blijven is er, zoals gewoonlijk, een mogelijkheid om te liken, volgen of subscriben.

Als je meer wilt weten over de persoon achter Carnas on Tour, kan je terecht op deze pagina. Heb je nog andere vragen, tips of ideeën? Dan kan je deze stellen via deze pagina of door te mailen naar info@carnasontour.com.


Scroll naar top